20 Ekim 2014 Pazartesi

Dizi Molası / American Horror Story: Freak Show



Öncelikler herkese kocaman merhabalar.. Bu sefer kendime ve sizlere yine bir dizi molası vermek istedim. Yıllardır izlediğim "American Horror Story" en sevdiğim dizilerden birisidir. Her sezon farklı bir konuyu aynı oyuncularla işlemesi ikinci sezonda tuhafıma gitmişti ama sonra bundan keyif almaya başladım gerçekten. Özellikle hala izlemediyseniz ve 4 sezon olmuş benim vaktim yok baştan izlemeye diyorsanız işte bu dizi tam size göre. Hangi sezon başlarsanız başlayın gerçekten hiç fark etmez, konular tamamen ayrı çünkü. 


İlk olarak şunu söylemek istiyorum ki "American Horror Story" sezonları arasında benim favorim "Coven" sezonuydu, yani 3. sezondu. Cadılık mı hiç bana göre değil saçma sapan işler diye düşünen çoğu kişiye bile izletip sevmelerini sağladım. Bu zamana kadar gelmiş geçmiş en iyi cadı ve büyücülük dizisiydi kesinlikle. Bittiğinde koca bir boşluğa düşmüştüm ve gerçekten devam etmesini istiyordum. Neyse ki dizinin yapımcısı Ryan Murphy bazı şeyleri tadında bırakmayı sevenlerden. Bir bakıma böylesi de daha güzel aslında. 



Şimdi gelelim bu yılın sezonu "Freak Show"a.. Çok zekice düşünülmüş bir konu ve çok etkileyici bir şekilde hazırlanmış görsellikler ile karşımıza çıktı. İlk bölümü izlemiş olmama rağmen benden tam puan aldı. 60 dakika süren bu dizi beklentileri karşılayacak kadar iyi hazırlanmış. Bu sefer konumuz 1952 yılında Florida'da kurulmuş bir ucubeler sirkinde başlıyor. Oyunculuk ise her zamanki gibi muhteşem. Üstelik kadroya dünyanın en küçük kadını olan Jyoti Amge'de katılmış durumda. 




Dizi aslında karnaval geleneğinin yol olmaya, insanların ilgisini çekmemeye başladığı bir zamanda performans sanatçılarının ayakta kalma mücadelelerini anlatıyor. Oyunculuğuna hayran kaldığım ve her zaman severek izlediğim "Elsa Mars" karakterindeki "Jessica Lange" sirkine farklı doğmuş (iki başlı kız, ıstakoz elli adam, sakallı kadın gibi) olan insanları toplayıp show yapıp ayakta kalmaya çalışıyor. İşin garibi şehirde aynı zamanda da palyaço kılığında gezinen bir seri katil var ve gün geçtikçe ölen insan sayısı artmaktadır. 

2 yorum:

  1. Sanırım izlemeye cesaret edemiyorum.
    Kardeşim tüm bir diziyi ayıla bayıla bitirdi. Ama bende tık yok.
    Yani ben Supernatural izlerken ürktüğümden bırakmış insanım.

    YanıtlaSil
  2. ben bu diziye bayılıyorum özellikle 1. ve 3. sezonu favorilerim arasında

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...