5 Ekim 2014 Pazar

Etkinlik / Book Challenge Tag



Herkese selamlar ve iyi bayramlar :)

Bu sefer bir tag yazısıyla karşınızdayım. Sevgili "Kristal Kitap" beni mimlemiş, kendisine çok teşekkür ediyorum. Kristal Kitap etkinliği biraz değiştirip mangalar üzerinden gitmiş, çokta tatlı olmuş amma velakin benim mangalara karşı merakım olmadığı için kitaplar üzerinden gitmeye karar verdim. 

Haydi başlayalım..


1- İlk Hayranlığım
(İpek Ongun-Bir Genç Kızın Gizli Defteri)



Kitap okumaya öncelikle ben İpek Ongun ile başladım. Kaç yaşında olduğumu gerçekten hatırlamıyorum ama ilkokul yıllarında olduğundan eminim. Yarım yamalak çocuk aklımla ne çok sevmiştim bu kitabı ben. Hatta aldığım günü bile çok net hatırlıyorum. Sabah ailemle kahvaltıya giderken bir genç sahilde korsan kitaplar satıyordu. Orada ilgimi çekmişti ve hemen lütfen alın diye annemlere yalvarmıştım Hatta bununla birlikte yine İpek Ongun'a ait olan "Yaş On Yedi"yi de almıştım. İşte o günden beri bıkmadan usanmadan kitap okuyorum. :)




2- Favori Serim
(İpek Ongun-Bir Genç Kızın Gizli Defteri Serisi)


İşte ben İpek Ongun'un bu kitabını aldığımda kitabın bir serinin başlangıç kitabı olduğunu bilmiyordum. Sonra gittiğim kitapçılarda bu kitapları görmeye başladım. Yaşım da küçük tabi, kafamda basmıyor, o zamanlar internet mi vardı. Ahh ahhh... Ne güzeldi bizim çocukluğumuz... Bu serinin bendeki yeri apayrıdır. Çünkü ben baş karakter Serra ile beraber büyüdüm. O ağladı ben ağladım, o güldü ben güldüm. Serra oldum, onunla bütünleştim. Çok eskimiş de olsalar bu kitaplar hala kitaplığımın en değerlileridir. Sanırım kendi kızıma saklıyorum bunları :)


3- Favori Kitabım
(Irvin D. Yalom-Nietzsche Ağladığında)




Ah bu nasıl güzel bir kitaptı ya.. Bir daha bir daha okusam bıkmam. Her sayfada biraz daha aşık olmuştum bu kitaba ve bir solukta okumuştum. Aslında bunun gibi ayılıp bayıldığım bir sürü kitap var ama ilk aklıma gelen bu oldu. Hala okumadıysanız şiddetle tavsiye ederim. Ön yargılı yaklaşmayın hiçte öyle ağır ağır gitmiyor, aksine insanda merak uyandırıyor, okuyucuyu içine hapsediyor.




4- Favori Erkek Karakterim
(Nikos Kazancakis-Zorba)


Aleksi Zorba denince benim için akan sular durur. Erkekleri biraz daha iyi anlayıp onların bakış açısından bakabilmemi sağlayan Zorba  bir başkadır. Kadınlara yaklaşımıyla, hayata karşı dimdik duruşuyla ve o cesur yüreğiyle aşık olunacak güzel insandır Zorba. 




5- Favori Bayan Karakterim
(Julie Garwood-Yazgı)




Henüz yeni bitirdiğim, hatta bitmesin diye okumadığım bu kitabın baş karakteri Leydi Madelyn'i çok sevdim ben. Hem saf hem akıllı, hem kırılgan hem cesur bir kadın. Aynı zamanda sevgisinin de sonuna kadar arkasında duran, kendisine kötülük yapanlara bile kötülük yapamayacak kadar iyi niyetli bir hayvan sever. Asil ve gururlu Madelyn, seninle ne kadar çok benziyoruz!






6- Favori Okuma Saatim

HER ZAMAN :) 

Benim için hiç farketmez, sadece gürültü olmasın, kahve olsun yeter.....





Şimdi kural gereği benim 20 kişiyi mimlemem gerekiyormuş ama bu sayı çok fazla o yüzden elimden geldiği kadar kişiyi bulmaya çalışacağım. Herkese kolay gelsin canlar :)




8 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim. En kısa sürede yapacağım. İyi bayramlar :) .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım bekliyorum :) Kolay gelsin şimdiden :*

      Sil
  2. Ah o Julie Garwood aahh. :)) Şu kadının kitaplarını ne zaman elime alsam kesin beğenmem diye geri bırakıyorum. Acayip bi ön yargım var. :)

    İpek Ongun'un da sadece bi kitabını okudum. O kitabına dair hatırladığım tek şeyse şeftali rengi. Odanızın duvarlarını şeftali rengine boyayın diye öneriyordu. Ve ben tutturmuştum illaki odamı o renge boyatacağım diye. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sen tam bu yorumu yazarken ben yeni yazımı yazmışım üstelik Julie Garwood hakkında :) Bu önyargı konusunda emin ol yalnız değilsin, o yüzden hadi üşenme ve yeni yazıma bir göz gezdir. Belki fikrin değişir seninde :) http://partofthebook.blogspot.com.tr/2014/10/kitap-incelemesi-yazg-julie-garwood.html

      İpek Ongun konusuna gelirsek de yüzümde şapşal bir gülümseme oluştu okurken :) İpek Ongun bir anne gibiydi benim içinde atlayın şimdi camdan yazsa atlardım herhalde öyle çok seviyordum, hala da acayip bir sempatim var ne yalan söyleyeyim :)

      Sil
  3. Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisini uzun zamandır okumak istiyorum ama hiç fırsatım olmadı. Mim için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Mim için teşekkür ediyorum, Gece Kütüphanesi'nde soruları cevapladığım yazı:

    http://bibliofk.blogspot.com.tr/2014/10/ufak-bir-kitap-mimi-book-challenge-tag.html

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim. Fırsat bulduğumda yapmaya çalışacağım :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Geç oldu ama bnde yaptım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...