5 Ekim 2014 Pazar

Kitap İncelemesi / Yazgı-Julie Garwood


Kitap incelemelerine bir süredir blogta yer vermemiştim. Bugün ise bir "Julie Garwood" romanıyla buradayım. İtiraf etmem gerekirse benim kocaman aptal bir ön yargım vardı arkadaşlar. Neymiş efendim bir kitap bana bir şey katmıyorsa okumanın ne anlamı varmış. Yok vıcık vıcık aşk romanları hiç keyifli değilmiş falanlar filanlar. Bir balık burcu olarak entellik benim neyime! Yine bir indirim standında bakınırken elime bu kitap geldi. Aman ne kaybederim bir deneyeyim bakalım herkesin öve öve bitiremediği bu yazar nasılmış neymiş ne değilmiş dedim ve aldım. Vee kendimden utandım, bütün o saçma ön yargılarımın ne kadar yanlış olduğunu anladım hatta ilk sayfasından itibaren kitaba aşık oldum. Meğer ben aşk kitapları okumak için yaratılmışım azizim :) Şimdi de size kitabı öve öve bitiremeyeceğim hazır olun dostlar :)



Kitabın Konusu:

Kurt olarak da bilinen Baron Dunkan, Baron Louddon tarafından esir alınır ve soğukta bir kazığa bağlanarak ölüme terk edilir. Ama Baron Louddon'un kız kardeşi Leydi Madelyne, kurdu kurtarır ama kurt intikam hırsıyla Louddon'un neyi varsa yakar yıkar ve kızı esir alır. Hatta bundan sonra kızın ona ait olduğunu söyler. Ama hiçbir şey kurdun düşündüğü gibi gitmez, çünkü gün geçtikçe kıza aşık olmaya başlar. Hatta Louddon'un kardeşine kötü davrandığını öğrendiğinde Louddon'u öldürmek için bir sebebinin daha olduğunu söyler. Fakat ne Madelyn ne de Dunkan aralarındaki çekim gücünü birbirlerine itiraf edemezler. İkisi de birbirinden gururlu ve inatçıdır. Ama aşkın gücü ikisini de ele geçirir ve Dunkan kız ile evlenmeye karar verir. Böylece Baron Louddon'un yalanlarına ve oyunlarına karşı beraber savaşmaya başlarlar...


Yorum:

Öncelikle söylemek istiyorum ki Madelyn'i çok sevdim. Hatta bu sebepten kitap bitmesin diye azar azar okudum. Madelyn hem gururlu hem kırılgan, hem inatçı hem de bir o kadar sevgi dolu bir kız. Kendisine kötü davrananlara iyilikle karşılık veren, sevdiğine ve sevdiklerine sonuna kadar sahip çıkan, herkesin sevgisini ve saygısını kolayca kazanabilen bir leydi. Bir o kadar da hayvan sever bir kişiliktir. Bu zamana kadar okuduğum kitaplardan en sevdiğim karakter oldu diyebilirim. Bir insan bu kadar saf ve iyi niyetli ama bir o kadar da akıllı olabilir mi. Seni çok sevdim Madelyn ve senden çok şey öğrendim. İyi ki seni tanımışım :)

Peki Duncan için ne demeli? Herkesin ideallerindeki erkek desem yanılmamış olurum heralde. Cesur, dürüst, güçlü ve merhametli bir adam düşünün işte karşınızda Duncan :) Madelyn ve Duncan aşkı öyle saf öyle gerçek geldi ki bana kafamda yarattığım kişilerle sanki gerçekten arkadaşmışım gibi hissettim. Kitap bitti ve ben boşluğa düştüm. Julie Garwood kitapları bekleyin ben geliyorum, hepinizi sırayla okumaya kararlıyım.

Hala benim gibi okumakta geç kaldıysanız şiddetle öneriyorum. Mutlaka bir şans verin ve tadını çıkarın. Herkese keyifli okumalar :) 

1946 yılında Kansas City'de doğmuş ve İrlanda asıllı bir ailede büyümüş olan yazarın yedi tane kardeşi vardır. Küçük yaşta geçirdiği bir bademcik ameliyatından sonra okuldan geri kalmış ve okumayı öğrenememiştir. Bunu üzerine annesi, Julie 11 yaşındayken onu yaz okuluna göndermiştir. Julie, orada Rahibe Elizabeth ile tanışmıştır. Elizabeth onun hem arkadaşı hem de akıl hocası olmuştur. Onunla beraber okumayı öğrenmiş ve kitaplarla tanışmıştır. Çok genç yaşta Gerry Garwood ile evlenmiş ve üç çocuğu olmuştur. Hatta bir kızına Elizabeth ismini vermiştir. Julie, yazmaya en küçük çocuğu da okula başlayınca başlamıştır. İlk kitabı Emily Chase takma adıyla basılmış bir çocuk kitabıdır. Bundan sonra ilk aşk romanı Gentle Warrior yayınlanmıştır. 
Garwood kitaplarında duygusallık ve mizah iç içe geçmiştir. Genellikle tarihi aşk romanları ile tanınan yazar, 2000'lere doğru daha günümüz aşklarına yönelik kitaplar yazmaya başlamıştır. 



9 yorum:

  1. Aramıza hoşgeldin öyleyse. :)
    Garwood'un bütün kitapları harikadır ama İskoç kitapları muhteşem.Eğer okumadıysa Julia Quinn'in kitaplarını da tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İskoç kitapları hangileri canım ben biraz bu konulara uzağım :) bide tavsiyeni mutlaka yazıyorum bir yere en kısa zamanda Julia Quinn'i de deneyeceğim :)

      Sil
    2. İskoç kitapları evveeet! :D Onları kesin okumalısın. Allahım bi kaba saba oluyorlar, bi delikanlı oluyorlar, bi cesur yiğit ki sorma... Okumaya doyamıyor insan. Tabii kaba saba dediğime bakma. :D Kelime anlamıyla kaba değiller. Sadece nazik Lordların yanında biraz barbar kalıyorlar. Fakat ah o duruşları yok mu o duruşları. Sert, mesafeli ama bi o kadar da klanına düşkün, kendinden emin, korkusuz... Off bak sana anlatırken kendi canımı çektirdim şimdi. :D

      Neyse efendim, hazır Historical Romancelara tekrardan dadanmışken kendime bi iskoç romanları listesi hazırlayım bari, Yazgıyı da kenara sıkıştırıvereyim. Belli mi olur belki severim. :)

      Sil
  2. Bana kalırsa Julie Garwood'un tüm kitapları müthiştir! Tarihi kurgu değil ama polisiye-aşk seviyorsanız Gölgede Dans kitabını okumanızı öneririm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel öneriler görünce çok mutlu oluyorum gerçekten :)
      Hemen Gölgede Dans'ı da okunacaklar listeme ekliyorum. Çok teşekkür ederim tavsiyen için :*

      Sil
  3. Herkesden duyarım bunu ya.Yok fantastik niye okursun,yok aşk romanlarının nesi güzel.Sen onlardan ne öğreniyorsun.Bunlar yanlış düşünceler.Eğer gerçekten okumak istersen sana bir kaç yazar daha önerebilirim.Judith McNaught var,Julia Quinn var.Hepsi de harikalar yaratmışlar. :) Yorumun için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) şu anda bende Judith McNaught kitabına başladım. Onun hakkında da çok ön yargılarım vardı. Bakalım Julie Garwood gibi etkileyecek mi beni :) Teşekkür ederim tavsiyelerin için Julia Quinn için de kitap önerisinde bulunursan bana çoook sevinirim :)

      Sil
  4. Julia Quinn'in Bridgerton serisi var.Harikadır.8 kitap ama,hemen korkmasın gözün.Hemen bitiveriyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda satın alıcam canım çok teşekkür ederim tavsiyen için :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...