15 Mart 2015 Pazar

Dizi Molası / The 100



Benim gibi yeni bir dizi arayışındaysanız ve ne yapsam hangisini izlesem diye düşünüyorsanız doğru yerdeniz. Bu yazımda yeni yeni izlemeye başladığım ve sempati duyduğum güzel bir diziden bahsetmek istiyorum. Ortalama 42 dakika süren dizimizin ismi "The 100", yaklaşık 1 yıllık bir dizi ve 2. sezon yeni yayınlanıyor. İşin güzel yanı ise 3. sezon için de CW tarafından onayı almış. Yani yeni bir diziye başlamak için ideal :) 

Dizimizin konusuna gelecek olursak eğer 97 yıl önce dünyada nükleer bir savaş gerçekleşmiş ve dünyanın tamamı radyasyondan etkilendiği için insanlar için yaşam imkansızlaşmıştir. Bu yüzden hayatta kalanlar dünyanın yörüngesinde bulunan bir istasyon kurup yaşamaya devam etmişlerdir. Ama ne yazık ki kaynakları kıttır ve istasyonda çatlak vardır. Yaklaşık 3-4 ay gibi ömürleri kalmıştır. Hem yaşam sürelerini uzatmak hem de dünyanın ne durumda olduğunu öğrenmek için tutuklu olan 100 mahkumu dünyaya gönderirler. Fakat dünyaya fırlatıldıkları sırada gerçekleşen bir terslik yüzünden uzay istasyonu ile mahkumlar arasındaki bağlantı kesilir. Dünyaya inen 100 kişi erzakların bulunduğu Weather Dağı'na ulaşabilmek için çeşitli yollar aramaya başlarlar. Bu sırada grup içinde başlayan gruplaşmalar, aşklar ve arkadaşlıklar işleri iyice karıştırır.



Amerikan yapımı bu dizide hem bilim kurgu, hem gerilim-aksiyon, hem de dram türünü görebiliyoruz. İzlerken insanı sıkmayan, aksine merak uyandıran bir yanı olması gerçekten süper. 

Bence bir şans verilebilir, ne dersiniz?

2 yorum:

  1. Okulda arkadaşlar izlerken gördüğüm ve dikkatimi çeken bir dizi. Bizim sınıfın erkekleri hasta bu diziye :) bence de bir şans verilmeye değer :)

    YanıtlaSil
  2. Ben izliyorum bu diziyi, zaman geçirmeye yarar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...