18 Mart 2015 Çarşamba

Nedir Bu Kırmızı İp?


Herkese merhabalar ve kocaman sevgiler,

Bu seferki yazımı çok ilgimi çeken bir konu üzerine yazmak istiyorum; "Kırmızı İp". Evet, eminim ki benim gibi herkesin bileğinde görüp "Nedir bu kırmızı ip?" sorusunu sormuş birçok kişi vardır. İşte bu yazımda da bu sorunun cevabını bulacağız.

Farklı kültürlerden, farklı inançlardan, farklı dinlere mensup ve dünya bakışı tamamen farklı olan birçok insanın bileğinde gördüğümüz bu kırmızı ip aslında eski bir Kabala inanışıdır. 

Kabala nedir?

Kabala eski bir öğretidir ve "almak" anlamına gelmektedir. Ama lütfen karıştırmayalım ki Kabala bir din DEĞİLDİR! Kabala öğretisi sayesinde evreni anlamak konusunda farklı bakış açılarına sahip olup ve daha derin duygular hissedebilirsiniz. Aslında tek bir amacı var ki hayatınızı daha güzel ve yaşanır yapabilmek. Allah'ın veyahut inandığınız Yaradan'ın elini ve kuvvetini üzerinizde daha güçlü hissetmeniz için yardımcı olur. Bu nedenle bu öğreti belirli bir dine mensup değildir, aynı şekilde din değiştirmek gibi birşey de değildir. Kabala'nın temelini; sevmek, sevilmek, güvende hissetmek, sağlıklı olmak ve sevdiklerimizin mutlu olmasını istemek oluşturur. Hepimiz kocaman bir monotonlukta yaşamıyor muyuz? Bütün bu koşuşturmanın içinde bazen çevremizdeki insanları, güzellikleri göremiyoruz. Hatta kendimizi unutup, kendimize bile değer veremiyoruz. Kabala ile bu karmaşadan kurtulup, Yaradan ile bağlarımızı güçlendirebiliyoruz. 

Ve dönelim esas konumuza; işte bu kırmızı ip Kabalistler tarafından başlatılmıştır. Amacı, bizi kem gözden, kıskançlıktan ve hastalıklardan korumaktır. Sol bileğe takılan yün bir kırmızı ip ile ruhsal olarak kötülüklerden arınabiliyoruz. Kabala teorisinden az çok bahsettiğim için rahatça söyleyebilirim ki Kabala hep pozitif ve iyi düşünceleri barındıran bir öğretidir. Asla yasaklar ve emirler yoktur.



İpi nasıl takmalıyız?

Kırmızı ip sol bileğe takılır, çünkü Kabalistler vücudun sol yanın negatif güçlere açık olduğuna inanırlar. Bu ip sayesinde negatif düşünceler ve duyguların vücuda girişi engellenmiş olur. İp, bileğe 7 düğüm ile bağlanır ve bu ipi bağlayan kişinin de sizi seven birisinin olması büyük önem taşır. İp bağlanırken başkalarına karşı kötü düşüncelerden vazgeçeceğinizi de niyet etmelisiniz. 


"Ne dersiniz takalım mı ?"


1 yorum:

  1. İçinde kitap varsa canımdır o blog. Takipçinim, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...