27 Haziran 2015 Cumartesi

Dizi Molası / Orphan Black




Son zamanlarda ne yapsam ne izlesem diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz!

Bu yazımda Kanada yapımı muhteşem bir diziden bahsedeceğim sizlere. Geç keşfettim ama iyi ki keşfetmişim dediğim izlenecek bölüm kalmasın diye kendimi tuta tuta bir hal kaldığım bir dizi oldu. Bilim kurgu türünde (aman dur kapatma hemen bilim kurguyu görünce) olmasına rağmen içinde bol gerilim ve dramın bulunduğu bir dizidir kendisi. Aslında bilim kurgu türüne çok ön yargılıyımdır, hiç mi hiç sevmem ama bu dizi gerçekten öyle saçma sapan şeyler içermiyor ve insanı kendisine delicesine bağlıyor.

Azıcık konusuna değinmek gerekirse dizimizin başrolünde Tatiana Maslany yer alıyor. Ve ben bu kadına bayılıyorum. Gördüğüm en yetenekli ve en başarılı kadın oyunculardan biri kesinlikle. Dizi bir tren istasyonunda başlıyor. Sara Manning bir kadının intiharına tanık olmaktadır. Ama işin garibi kadın tıpa tıp ona benzemektedir. Sara'nın kızı Kira'yı yanına alabilmek için paraya ihtiyacı vardır. Ve aradığı fırsat ayağına gelmiştir. Gizlice kadının çantasını alıp bir dedektif olan Beth Childs'ın yerine geçer ve bundan sonra işler sarpa sarmaya başlar. Kendisine benzeyen tek kişinin sadece Beth Childs olmadığını anlaması üzerine kendini ne olduğunu bilmediği bir olayın içinde bulur. 

Daha fazla spoiler verip keyfinizi kaçırmak istemiyorum. Zaten bu kadarı yeterli olmuştur diye düşünüyorum. Haydi o zaman bu diziye bir şans verin ve benim gibi bağımlısı olanlarda varsa yorum yazmayı unutmayın. 

Keyifli seyirler....


4 yorum:

  1. Afişi görüp hemen bloguna ışınlandım dizinin en büyük bağımlısı olaraktan :D Tatiana Maslany ye hayran olmamak elde değil. Her klonu gördüğümde başka bir oyuncuyu izliyormuşum gibi hissediyorum. Oyunculuğunun hakkını sonuna kadar veriyor. Şu an sezon finali verdi ve bir sonraki sezonu nasıl bekleyeceğim bilemiyorum. Keşke yavaş yavaş izleseymişim :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden nasıl beklenir bende bilmiyorum 3 bölümüm kaldı ama resmen izlemeye korkuyorum. Ama sana bir tavsiye daha Sense8 adında yeni çıkan bir dizi daha var. Bu diziyi bu kadar sevdiysen eminim onuda seviceksinizdir. 1 bölüm izledim ve onunda fazla iyi olduğunu düşünüyorum. Orphan black bitince izleyeceğim ve bir nebze de olsa üzüntümü dindirecek bir dizi olacağına eminim.

      Sil
    2. Her dizi sayfasını açtığımda acaba başlasam mı diyip izlemiyordum sense8 i. Hemen başlayacağım. Bende sana Under The Dome u önereyim bari. Favori dizilerimden.Hala izlemediysen büyük şey kaybediyorsun :D

      Sil
    3. Amanın izlemedim bakıcam bende ona oh ne güzel oldu böyle :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...