16 Ekim 2014 Perşembe

Kitap İncelemesi / Sana İhtiyacım Var-Judith McNaught


"gülüşün karanlığı aydınlatabilir. Güldüğünde sanki bir müzik yayılıyor. Bence saçların gün ışında parıldayan ipek gibi." Sana İhtiyacım Var, s.79

Herkese merhabalar... Ne zamandır okuduğum, okumak için çabaladığım bir kitap ile karşınızdayım. Hep hakkında güzel yorumlar okuduğum ve bu sebeple merak ettiğim Judith McNaught ve "Sana İhtiyacım Var" adlı romanı hiçte merak ettiğim gibi olmadı. Judith McNaught sevenleri çok olduğu için çok fazla kötü yorum yapmayacağım :) Linç edilmek istemiyorum :) Zaten bana kalırsa yazarın tarihi aşk romanları günümüz aşk romanlarından muhtemelen çok iyidir. Keşke ilk olarak o tarz kitaplarından başlasaymışım. Neyse yaptık bir hata... Kitabı yarıda bırakmak hiç istemedim. Haksızlık yapmayayım belki bir şeyler beni heyecanlandırır dedim ama ne yazık ki umduğum gibi olmadı. Kitabın başından sonunu tahmin edebilmenin yanında çok sıradan bir aşk hikayesi olduğunu düşünüyorum. 

Sayesinde elimde de bir sürü okunmayı bekleyen kitap birikti çünkü devamlı alışveriş yapmaktan geri kalmadım. Neyse sonunda inat ettim ve kitabı bitirdim. Ama ben her zaman diyorum benim tarzım değil aşk romanları diye. O yüzden bu tür hakkında kafama göre eleştiriler de yapmak istemiyorum. Ama belki bir zamanlama hatasıdır benim için diyerek Judith McNaught ile yollarımı ayırmayı düşünmüyorum. Aksine ilk fırsatta tarihi aşk romanları serilerine başlamak istiyorum. İnat ettim, seni seveceğim McNaught :))) Şimdi biraz da kitabın konusundan bahsedelim:





Kitabın Konusu:

Zengin bir aileye ve iyi bir kariyere sahip olan Katie, bir akşam bir barın kapısında Ramon ile tanışır. Hayatına hiçbir erkeği almayan daha doğrusu almaktan korkan Katie, farkında bile olmadan Ramon'a bağlanır. Kendisini fakir bir çiftçi olarak gösteren Ramon maço tavırlarıyla hem Katie'yi kızdırır hem de bir o kadar mutlu eder. İşinden istifa edip onunla beraber Porto Riko'ya yerleşmesini isteyen Ramon ne yapıp edip Katie'yi ikna eder. Ama Katie yaptığının doğru mu yoksa yanlış mı olduğuna bir türlü karar veremez. Ramon'un da eski kocası David gibi egoist, sadist ve hırçın bir adam olacağı korkusuyla bir türlü Ramon'a güvenemez ve Ramon'un devamlı ondan bir şeyler sakladığını düşünür. (Kadın iç güdüsü işte, hiç yanılmaz ;)) Ve asıl hikaye ikisinin Porto Riko'ya gidişleriyle başlar....

Kitap, Katie'nin gel gitleri ile Ramon'un hem maço hem de bir o kadar kibar davranışlarını çok güzel bir anlatım tarzıyla okuyucuya sunuyor. 







People Dergisinini "Yüreğin Kraliçesi" adını verdiği yazar, aşk denince akla ilk gelen kişilerden birisidir. ABD'li yazar 14 Mayıs 1944 yılında doğmuştur. Daha önceleri CBS radyo kanalında ilk kadın yapımcı olarak program yapımcılığı yapan Judith McNaught 1978 yılında yazmaya başlamıştır. Kitapları 30 Milyondan fazla basılmış ve New York Times bestseller listesine bir çok defa girmiştir. İngiltere'de geçen tarihi aşk romanları ve bu tarz romanların öncüsü olmuş ve 50'den fazla yazara öncülük etmiştir. Tarihi aşk romanlarının bazı kuralları vardır. Mesela cinsellik içermemeleri gibi. Ama Judith McNaught bundan habersiz olduğu için romanları o dönem yazılan aşk romanlarından farklı ve eşsizdir. 

4 yorum:

  1. Judith McNaught'un tarihi aşk romanlarını daha çok seviyorum.Günümüz aşk romanlarında biraz sıkılıyor gibiyim. :) Yorum için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki düşüncelerim de ve hissettiklerimde yanlış birşeyler yokmuş. Çok sevindim benimle aynı fikirde olan birisini gördüğüm için. Esas ben teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Evet,onun tarihi aşk romanlarını okudun mu bilmiyorum ama,harikalar. :)

      Bi de,unutmadan. Blogumda seni ödül bekliyor. :) http://aslleyla.blogspot.com/2014/10/dart-odulu.html

      Sil
    3. Hemen geliyorummm :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...