6 Ocak 2015 Salı

Etkinlik / Kitap Senaryoları

Sevgili "Kristal Kitap"a beni mimlediği için teşekkür ediyorum. 
Güzel ve değişik sorular içeren bir etkinlik olmuş,
 bakalım ben neler söyleyeceğim. 
Haydi başlayalım;


1. Bütün kitaplarından kurtulman gerekiyor. Sadece belirli türlerden (Fantastik, kurgu olmayan ve senin seçtiğin bir tür) birer tane kitap kalabilir. Hangi kitaplar kalırdı?

-Psikolojik, korku gerilim türü kitaplarımı bırakırdım. Zaten fantastik ve kurgu tarzı kitaplar çok okumuyorum. O yüzden benim için hiç zor olmazdı diye düşünüyorum.

2. Kitapçıdasın ve senden küçük birinin annesine okumayı sevmediğini söylediğini duyuyorsun. Ama annesi onun bir kitap alması konusunda ısrar ediyor. Yanlarına gidiyorsun ve okumayı fazla sevmeyenler için uygun olduğunu düşündüğün bir kitabı veriyorsun. Bu hangi kitap olurdu?

-Kitap okumayı sevmeyen insanlar için yapacak pek bir şey yok ne yazık ki... Hiç bu tarz bir davranış sergilemem. Kaldı ki benim sevdiğim kitabı o belki iyice sevmeyecek :) Kişinin ilgi alanları da kitap seçiminde önemlidir. O nedenle hiç karışmam, sessizce oradan ayrılırım :)

3. Kendini iyi hissetmiyorsun ve toparlanmaya ihtiyacın var. İyi bir ruh haline girmek için hangi kitabı okursun?


-Tanrıça Serisine başlayabilirim mesela. Eğlenceli ve sürükleyici, aynı zamanda mitolojinin günlük hayata uyarlanması da mitolojik bilgilerin akılda kalmasını sağlıyor. Hemde insanı başka bir dünyaya sürüklüyor. Tavsiye ederim :)

4. Küçüklüğüne zaman yolculuğu yapıyorsun. O zaman ki hangi kitaba kendini kaptırırdın?

-Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisi tabiki.

5. Arkadaşın sana 4 günlük bir tatil sürprizi yapıyor ve bavul hazırlaman için sadece 1 saatin var. Yolda okumak için hangi kitabı alırdın?

-O sıralar hangi kitabı okuyorsam onu alırım. Ama kütüphanemden seçmem gerekiyorsa Mine Söğüt'ten bir kitap alırdım. Hangisi olduğu farketmez.

6. Evin soyuldu! Endişelenme, her şey yerinde ancak kitaplığın yağmalanmış. En çok hangi kitabının güvende olmasını isterdin?

-Hepsi birbirinden değerli :)

7. Arkadaşın kitabını ödünç alıyor ve berbat bir hâlde geri getiriyor. Hangisini yapardın?

a) Fark etmemiş gibi davranırdın.
b) Aynısından sana almasını isterdin.
c) Gizlice onun bir kitabına da aynısını yapardın.

-Üçü de değil :) Aynısından al bana öldürseler diyemem. Fark etmemiş gibi de davranamam, aa nolmuş bu kitaba derdim. Bana yapılmasını istemediğim bir şeyi kalkıp ona da yapmam, yani kitaplarına zarar vermem. Ne yapalım, canı sağolsun derim :)


Umarım daha önce yapmamışsınızdır diyerek bende sizleri mimliyorum;

Pilli Kütüphane
Agnes Wood
Kitap Sandalı
Bir Kitap Delisinin Günlüğü
Kitap Meltemi


Kolay gelsin canlar :)



15 yorum:

  1. Mim için teşekkür ederim. En kısa sürede yapacağım :D .

    YanıtlaSil
  2. Mim için teşekkürlerrr :) Yapmaya çalışacağım (bazen unutkanlığım tutuyor yapamazsam eğer şimdiden özür diliyorum :( )

    YanıtlaSil
  3. Mine Söğüt'ü hiç okumadım. şimdik okumak istiyorum ama hangi kitabıyla başlamalı bilemedim. senin özellikle tavsiye ettiğin bir kitabı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş Sevim Apartmanı ilk kitap için ideal bence. Hem kısa olduğu için daha kolay olur okumak. Sonrası gelecektir zaten. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar :)

      Sil
    2. tavsiye için teşekkürler :)

      Sil
    3. ne demek :) umarım seversin :)

      Sil
  4. Ben kitabımı vermeden önce sıkı sıkı tembih ettiğim için benim açımdan sıkıntı olmuyor yenisi istemek -kiiii çok çok çooook nadir bi kitabı başkasına veririm. :D Önden peşinen uyarıyorum. Bu kitap sana verdiğim gibi gelmezse, kıvrık sayfaları, kırışmış sırt kapağı, kalemle çizilmiş sayfaları geçttiiiimmm, kapağın üstünde tek bir çizik dahi olsa kabul etmem, ağlar sızlar kavga ederim seninle ve bana yenisini almak zorunda kalırsın diye. :D Zaten sonunda ya kitap almaktan vazgeçiyorlar yada kapağını bile açamadan geri veriyorlar. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaha alemsin :) ama yaptığın çok mantıklıymış, bundan sonra bende böyle baştan uyarcam ki sonra birşey demeye de yüzüm olsun :) benim en tav olduğum şey benim dışımda birinin sayfa kıvırmasıdır. Buna hiç dayanamıyorum :)))

      Sil
  5. Bir Genç Kızın Gizli Defteri mi dedin? Kaç yaşıma geldim hala unutamıyorum o serinin verdiği huzuru. Böyle başka birilerinden de duyunca çok seviniyorum. Bu sene tekrar okumak gibi bir niyetim var Allah affetsin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzur. Kesinlikle Huzur! Her çocuğun bir arkadaşı olur ya hayali, benimki de Serra Noyan'dı :)

      Sil
  6. Bu mimi hemen yaptım bu arada sen de mimlendin! http://kitapsandali.blogspot.com.tr/2015/01/etkinlik-simdi-mevsimi.html :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm en kısa zamanda yapacağım bende :)

      Sil
  7. Etkinlik için teşekkürler canım, cevapladım. http://kitapmeltemi.blogspot.com.tr/2015/01/etkinlik-kitap-senaryolar.html Sevgiler :*

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...