4 Şubat 2015 Çarşamba

14 Şubat'ta Sevgiliye Alınacak Kitaplar



Herkese kocaman sevgiler 
14 Şubat Sevgililer Gününe sayılı günler kalmışken hep bir ne alsam sorusu kafaları karıştırıyor. Ama şunu unutmayın ki eğer sevgiliniz bir kitapsever ise işiniz diğerlerine göre daha kolay :) Bende sizler için çeşitli kitap listeleri hazırladım. Genel olarak her türden kitaplar seçmeye çalıştım, çünkü biliyoruz ki herkese her kitapta alınmaz :) Umarım hoşunuza gider ve bu zor zamanlarınıza ilaç gibi gelir diyorum. Haydi bakalım başlayalım.... 



Kızlar için,

1) Ahmet Batman'dan Aşk Seti: Duygusal ve romantik kızlar genelde içtenlikle yazılmış kısa aşk yazılarını çok severler. Hem 14 Şubat'a çok uygun olduğunu hem de biz kızların gerçekten çok seveceğini düşündüğüm bir yazardır Ahmet Batman. Hazır yeni kitabı da kitapçılarda yerini almışken, bence 3 ü 1 arada tadında bir set hediye edebilirsiniz sevdiğinize.

  

2) Tanrıça Serisi : Mitoloji ve fantastik dünyayı seven kızlar için en ama en uygun seri diyebilirim size. Her kız içinde Tanrıça olduğunu düşünür sonuçta. 7 kitaptan oluşan bu serinin fazla olduğunu düşünürseniz eğer istediğiniz kitapları alabilirsiniz. Hepsi birbirinden bağımsız konulara ve karakterlere sahip çünkü. Hiç telaş yapmayın o yüzden :)



3) Julie Garwood-Lairds' Fiancees Serisi : Aslında Julie Garwood'tan istediğiniz bir kitabı da alabilirsiniz illa seri olmasına gerek yok. Mesela "Yazgı" adlı kitabı gerçekten muhteşem diyebilirim. Tarihi aşk romanları türünde olan bu kitaplar bence her kızın hoşuna gider.

 

4) Ben seri almak istemiyorum, bir tane olsun bizim olsun diyorsanız da en başarılı romanlardan bir şeyler seçelim:

  • Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna : Bir aşk ancak böyle güzel yazıya dökülür diye düşünüyorum. 

  • Kahraman Tazeoğlu-Başka-Ayrılık Ayrı, Aşk Bitişik Yazılır : Bence kitabın adı bile sevdiceğinizin kalbine dokunacaktır merak etmeyin.

  • Franz Kafka-Milenaya Mektuplar : Ah ne güzel sözlerdir onlar Kafka dedirten bir kitap. Yalnız Can Yayınlarından olanı almamanızı tavsiye ederim, zira baş ağrıtır.

  • Cemal Süreya-Sevda Sözleri ya da Özdemir Asaf-Çiçek Senfonisi ya da her ikisi de : Bazı kızlar şiir sever beyler, bunu unutmayın. 

  • John Green-Aynı Yıldızın Altında : Ağır duygusallık içerir ve ağlatır, dikkat! 

  • Jojo Moyes-Senden Önce Ben : Duygusal, çok duygusal. Ayrıca bu yazarın diğer kitaplarına da göz gezdirebilirsiniz. Genellikle aşk romanları yazıyor. Hatta birkaç tanesini bir araya getirip öyle de hediye edebilirsiniz.

  • Oruç Aruoba-İle : Benim sevgilim felsefeden hoşlanan entel bir kız derseniz de onun hoşuna gidecek bir kitap olacağına eminim.


Erkekler için,
Bir erkeğe kalkıp fazlasıyla ağlatıcı, dolu dolu aşk kitabı almak bana biraz saçma geliyor ve çoğu erkekte bunlardan hoşlanmıyor. O yüzden kızlar için hazırladığımız listeden biraz daha farklı bir liste olacağını düşünüyorum.

1) Taht Oyunları Serisi : Hem kitap okumayı seven hem de Game of Thrones hayranı bir sevgiliniz varsa bence bu seri gerçekten çok uygun. 


2) Ken Grimwood Serisi : Bilim kurgu, reenkarnasyon ve korku ağırlıklı kitaplar güzel olabilir bence.

  


3) George Orwell-1984 : Politik romanları seviyorsa buna aşık olacaktır.


4) Stephen King romanları da erkeklerin en çok ilgisini çeken kitaplardır. O kadar çok kitabı var ki hangisini seçeceğime karar veremedim ama "Karakule Serisi" en çok sevilenlerden.


5) Klasik severler için ise Dostoyevski bence en ideali. O yüzden sevgilinize bir "Dostoyevski Seti" hediye edebilirsiniz. 




Bütün bunlar tabi ki benim seçtiğim öneriler. Bunların dışında da bir sürü güzel ve özel kitaplar var. Ama sadece size özel olabilecek durumlar da olabilir: 
♥ Belki sevgilinizin çok istediği ama bulamadığı bir kitap vardır. Sahaf sahaf gezip onu bulup ona sürpriz yapabilirsiniz. 
♥ Sizi çok derinden etkileyen bir kitabı ona da hediye edip içine post-itler yardımıyla kendi düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 
 Ya da sevgilinizin özel bir hobisi vardır. Onunla ilgili güzel bir kitap alabilirsiniz. 
♥ Bazı sitelerde kendi kitabınızı da tasarlayabiliyorsunuz. Sadece size özel bir kitapta bastırabilirsiniz. 
♥ Onunla çekildiğiniz fotoğrafları kolaj halinde bastırıp bir kitap ayracı da yapabilirsiniz.


Unutmayın onu en iyi siz tanıyorsunuz ve onu neyin mutlu edebileceğini siz biliyorsunuz. Umarım biraz da olsa size yardımcı olabilmişimdir.

Şimdiden Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun... Aşk hep yanınızda olsun 

4 yorum:

  1. Çok yaratıcı, yararlı, müthiş bir yazı olmuş bayıldım :)) Eski bir kitap olsa da Aşk Bize Yakıştı'yı hediye etmeyi tercih ederdim ben eğer sevgilim olsaydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim çok teşekkürler :) ayrıca eski kitaplar daha değerli oluyor bazen. Inşallah gönlünün prensini bulur ve ona bu kitabı hediye edersin. Sevgiler :)

      Sil
  2. Böyle bir yazı yazmak hiç aklıma gelmezdi :) Önerilerin bayağı yararlı oldu , teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. güzel bir liste olmuş. . Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...