12 Ağustos 2014 Salı

Etkinlik / Son Zamanlarda Herkese Önerdiğiniz Kitaplar


Merhabalar.... "Kristal Kitap"ın düzenlediği bu etkinliğe benim de bir katkım olsun istedim. Ben genelde güzel bir kitap okuduktan sonra o kitap hakkında beyin fırtınası yapabilmek için çevremdeki kişilere bunu mutlaka okumalısın derim :) Fakat en özel kitap senin için hangisi, en çok önerdiğini söyle bize derseniz eğer.... Ben tabi ki Buket Uzuner'den Su adlı romanı söylerim.


E peki neden bu roman derseniz eğer, bilmiyorum, gerçekten bilmiyorum. Ben bu kitabı bir kitap fuarı ziyaretinde bütün standlardan elime geçen kitapları topladığım bir sırada kapağı ilgimi çektiği için almıştım. Ama kitabı okumaya başladığım andan itibaren öyle bir sevdim, kitaba öyle alıştım ki, bitmesin diye az az okudum. Kitap, bize eski Türk geleneği Kamanlık'ı (yani Şamanlık) bir polisiye tadında anlatıyor. Aynı zamanda Kutadgu Bilig ile bizi tanıştırıp, eski Türk geleneklerinin ortaya çıkışından günümüze kadar nasıl geldiğini gösteriyor. 

Bir kitabın benim için değerli olması için hem beni bilgilendirmesi hemde beni olayların içine katması gerekir. İşte bu harika romanda böyle güzel ve etkileyici. Buket Uzuner'in çıkaracağı yeni kitapları dört gözle bekliyorum ve herkese bu kitabı tavsiye ediyorum. Mutlaka okuyun, okurken eğlenin, eğlenirken öğrenin... 


Sevgiler... 

2 yorum:

  1. Edebiyat tarihine bayılırım ! Cok ilgimi çekti kitap alışverişine çıktığımda bunada bakacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Daha önce hiç denemediğim bir tür. :) Olur da bi şekilde denk gelirsem eğer kitaba alıp okuyayım madem. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...