7 Ekim 2014 Salı

Altın yumurtlayan kitap "Endgame: Çağrı"



Evet evet doğru okuyorsunuz arkadaşlar bu kitap 500 bin dolar değerinde altın veriyor. Belki daha önce duymuş olanlarınız ve merakla bekleyenleriniz vardır ama kusuruma bakmayın ben her şeyi en son duyarım :)
Şimdi şöyle oluyor ki bu kitabın içinde bulmacalar varmış ve bunu çözen okuyucu bu altınları kazanıyormuş. 

Üstelik sinema, bilgisayar oyunu, sosyal ağlar, bir dizi hikaye ve sayısız interaktif uygulamayı kapsayan dünyada şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı kitap projesiymiş. Google, oyunu için çalışırken, 20th Century Fox da filmin çekimlerini üstlenecekmiş. Vay canına diyorum! 

Bu kitap 3 serilik bir kitap serisi olmakla beraber her çıkan kitapta ödül biraz daha katlanacakmış. ABD'li yazar James Frey'in kaleminden çıkan kitabın konusu da bir hayli ilginç. Kitabın hedef kitlesinde bizler varız arkadaşlar. Bu durumdan hoşlanmadım desem yalan olur. Neyse dizinin konusunu söylüyorum, dünyanın sonunu getirecek felaketlerin başlamasıyla yani kıyametin yaklaşmasıyla 12 kadim uygarlığın temsilcisi 12 özel genç dünyayı ve kendi ırklarını korumak için 3 tane anahtarı aramaya başlıyorlar.  

Kitap bir maç esnasında "Fenerbahçe Stadı"na düşen bir meteorla başlıyor ve bu kıyameti getirecek felaketlerin ilki oluyor. Doğdukları andan beri özel olarak bu görev için yetiştirilen 13-20 yaş arasındaki gençler 3 anahtarı bulmak için mücadeleye başlıyorlar. 

Bana nedense "Açlık Oyunları"nı çağrıştırdı. Gençler, özel yetenekler vs vs. Hem bilim kurgu tadında, hem macera dolu hem de insalarda merak uyandıracak bir kitap gibi duruyor.

Peki biz nasıl yapacağız bu işi derseniz de kitabın cümlelerinin arasında gizli ipuçları ve şifreler varmış. Bunları çözen okuyucular dünyanın bir yerinde saklı olan anahtarı bulup Las Vegas'ta bir otelin lobisinde bulunan ve içinde 500 bin dolar değerinde altın bulunan kasayı açabilecekmiş. 

38 ülkede aynı anda yayımlanan kitap bugün Türkiye'de de yayımlandı. 

Bende hemen satın aldım tabi internetten. Para falan değil tabi ki derdim. Allah aşkına kim bilir hangi tuhaf ülkededir anahtar benim ona verecek yol param olsa bu iş için mi uğraşırım :) Hadi çözdüm diyelim ben buradan kalkıp gidene kadar ya başkası alırsa anahtarı ya da hadi kalktım gittim orada benim gibi başkaları da olursa? Al başına belayı. Para uğruna insanlar neler yapıyor ya öldürülürsem oralarda elin ülkesinde. İşte bunlar hep Müge Anlı kafası dostlar :)

Bu kitap çok olay yaratacak ben size söyleyeyim arkadaşlar. 
Bakalım neler olacak? 







3 yorum:

  1. Bu gerçekten de çok ilginç!
    Böyle şeylerle uğraşacak maceraperest insan çok, ama insandan ziyade çözen olacak mı onu çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ben ben :) böyle şeyleri severim, para umurumda değil sadece çözmek istiyorum :)

      Sil
  2. Müge Anlı yorumuna bayıldım. Kitabın hikayesini ilk duyduğumda ben öyle düşünmüştüm. Şifreyi çözsem bile gidip alamam, o para çürür orada :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...