1 Ekim 2014 Çarşamba

"Filmi Çıkmadan Okumam Lazım!" dediklerim...


Herkese selamlar...:) Eylül ayında biraz ağustos böceği gibi takıldım. Tembelliğin dibine dibine vurdum açıkçası. Ama Ekim ayında daha aktif ve bir karınca kadar çalışkan olacağıma söz veriyorum. Şu sıralar Julie Garwood ve Judith McNaught gibi yazarlarla kafayı bozdum. İzmir'in bu melankolik havalarında okunacak en güzel şey aşk romanları gerçekten. Ne demiş şair: 

"Nasıl iş bu 
her yanına çiçek yağmış 
erik ağacının 
ışık içinde yüzüyor 
neresinden baksan 
gözlerin kamaşır.
Oysa ben aksam olmuşum 
yapraklarım dökülüyor 
usul usul 
adım sonbahar."

Neysee bu yazımda yine bir gazete haberiyle karşınızdayım. Hürriyet Kelebek'te gezinirken "Filmi çıkmadan önce okumanız gereken 8 kitap" başlığı altında bir yazı okudum. Çok hoşuma gitti ve bu listeden yola çıkarak merak ettiklerimi ve okumayı planladıklarımı yazmaya karar verdim.


Amma Velakin bütün bloger dostlarımdan, takipçilerimden de bu konuda fikirler edinmek istiyorum. Sizlerin düşünceleri benim için çok önemli bu nedenle siz de kendi listenizi hazırlayabilir ve benimle paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz. Hepinizi çok seviyorum, iyi varsınız diyorum ve listemi yapmaya başlıyorum :)



1- KAYIP KIZ, GILLIAN FLYNN




3 Ekim'de ABD'de gösterime girecek olan filmin kitabını film Türkiye'ye gelmeden okumalıyım. Okumadan da filmi izlememeliyim! Gerçekten çok merak ettiğim ve bir türlü fırsat bulup satın alamadığım kitap tam benim sevdiğim türde yani GE-Rİ-LİM. Allahım hala okumadığıma inanamıyorum oysa ki hakkında bir sürü yazı okudum. Yine de aranızda okuyanlar varsa düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın.






-----------------------------------------------------------------------

2- MACBETH, WILLIAM SHAKESPEARE 






Evet arkadaşlarr bunu söylemeye utanıyorum ama ben hala Macbeth'i okumadım ne yazık ki. Ama listemde var bu yıl bitmeden ben bu kitabı okuyacağım hatta inceleme yazısını da yazacağım. Zaten filmin vizyon tarihi de kesinleşmemiş, sadece 2014 bitmeden yayınlanacağı söylenmiş. Bu durumda benim işime geldi tabi :) Ama filmi gerçekten merak ediyorum. Sonuçta Shakespeare ve beklentilerimiz eminim ki çok yüksek olacaktır, bakalım bu beklentileri karşılayabilecek mi görüceğiz.



-----------------------------------------------------------------------

3- FRANSIZ SÜİTİ, IRENE NEMIROVSKY




Biri II. Dünya Savaşı, yahudi ve toplama kampı mı dedi? Üstüne biraz da aşk mı kattı. Vay canına! Üstelik yazarı hikayesi de çok enteresan. Toplama kampına götürülmüş ve bir daha dönmemiş, bu nedenle kitap 64 yıl saklı kalmış. Ben neden daha önce duymamışım bu kitabı diye hayıflandım. Bir an önce almalıyım. Asla atlamamam gereken bir kitap diye düşünüyorum. Bu da bu yıl içerisinde vizyona girecekmiş. Seveceğim kesin:)





-----------------------------------------------------------------------


4- ÇILGIN KALABALIKTAN UZAKTA, THOMAS HARDY





Ah biz kadınlar! Doğru düzgün adamlardan kaçar hep sahtekarlara aşık oluruz. İşte bu da öyle bir kitapmış. Hem aşkı hem de İngiliz kırsallarının o muhteşemliğini bu kitapta yaşayabileceğimi inandığım için okumam gerektiğini düşündüm. Üstelik kitap, "Issız Adam" filminden sonra Türkiye'de çok meşhur olmuş. 1 Mayıs 2015'te ABD'de gösterime girecekmiş ve o zamana kadar epey bir vaktim olduğu için bunu da mutlaka okunacaklar listeme aldım.




3 yorum:

  1. 1 ve 4 kesinlikle okunmalı , okurum da , diğerlerini ise okudum gelsinler bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fransız Süiti nasıldı? Düşündüğüm kadar güzel mi acaba?

      Sil
    2. Fransız suit'ni ben beğendim ama ağır biraz, çok beğenmeyeni de var :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...