3 Kasım 2016 Perşembe

Bizim Büyük Çaresizliğimiz-Barış Bıçakçı

Bizim büyük çaresizliğimiz Nihal'e aşık olmamız değil, 
sesimizin dışarıdaki çocuk seslerinin arasında olmayışıdır. 
Asıl çaresizlik buydu.


Herkese merhabalar, 

Bu sefer dram türünde hatta dramın dibi türünde:) bir kitapla karşınızdayım. Hakkında yapılan yorumlardan ötürü dikkatimi çekmiş ve alınacaklar listeme girmiş olan bu kitapla tanışmış olmaktan çok mutluyum. Buram buram edebiyat kokuyor arkadaşlar. Gerçekten uzun zamandır sadece para kazanmak amacı dışında yazılmış bir kitap okumamıştım. Büyülendim diyebilirim. Bir günde hatta bir oturuşta bitirilecek kadar kısa ama bir ay boyunca okunabilecek kadar dolu ve uzun bir kitap. Sindire sindire okunmasını şiddetle tavsiye ediyorum bu noktada. 

Ender ve Çetin'in Nihal'e olan aşklarını anlatan kitap görüntüde bir aşk kitabı görünüyor olmasına rağmen içinde bir sürü duygu ve düşünceyi barındıran bir hazine niteliğinde. Edebiyatla çok ilgilenmeyen kişilerin hoşuna gidebilecek bir tür olmasa da benim gibi sükuneti seven okuyucuların gerçekten hoşuna gidecektir. Anlatım biçimi olarak da farkını ortaya koymuş. Kendinizi Ender ve Çetin ikilisinden birisiymiş gibi hissediyorsunuz. Özellikle Ender, okuyucuyla konuşuyor. Ender'in hislerini çok daha net hissedebiliyoruz. Sonunu merak etmedim desem yalan olur, gerçekten merakla bekledim ve böyle bitmeseydi zaten edebiyat olmazdı dedim :) Beni şaşırtmadı. Kitap hakkında söylenecek çok şey var ama bunları dile getirebilecek cümlelerim yok. Bazen okuduklarının sana hissettirdiklerini seversin ve bunu yazıya dökmekte zorlanırsın. Bu da öyle bir kitaptı benim için. Kütüphaneme böyle bir kitabın girmesine çok mutlu oldum. Hepinize tavsiye ederim. 



Kitaptan yola çıkarak yapılmış bir film de mevcut fakat henüz izleme imkanım olmadı. En kısa zamanda onu da izleyip sizlerle yorumlarımı paylaşacağım. 
Keyifli okumalar...
Bir sonraki kitapta görüşmek dileğiyle....


1 yorum:

  1. Genelde bilim kurgu kitaplarından hoşlanan biri olarak kitabı merak ettim. bazen kitapların kapakları insanın çok ilgisini çekiyor. Bu kitabın kapağı ilgimi çok çekti.

    http://mothers-dream.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...