21 Eylül 2014 Pazar

"Kürk Mantolu Madonna" film olursa....



Herkese merhabalar....

Bir süredir okul kayıtları, gelen giden misafirler derken blogtan uzak kaldım sanırım. Bu boşluğu da bugün gazete okurken dikkatimi çeken bir haber ile kapatmak istedim. Aslında internette çoktan haber olmuş, bir çok sözlükte tartışma konusu olmuş ve üzerine bir çok yazı yazılmış. Amma ve lakin bu arkadaşınızın kendini buralardan soyutlaması sonucu yeni haberi oluyor. Ama durmadım ve ilgimi çektiği için hemen naçizane birkaç şey paylaşmak istedim sizlerle canlarım.


Edebiyatla ve kitaplarla ilgilenen neredeyse herkesin bildiği ve bayıldığı kitabımız "Kürk Mantolu Madonna" sinemaya uyarlanıyormuş arkadaşlar. Üstelik bunu yapacak kişi de Mert Fırat'mış. Gerçekten şaşırdım, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi sanırım. Zira film ne kadar iyi olur orası tabi ki muamma. Çünkü kitaptan uyarlanan çoğu film güzel yorumlar almaz ne yazık ki. Kitaptaki karakterler okuyucunun hayal dünyasıyla güzelleşir. Bizim kafamızda yarattığımız kişiler tamamen farklıdır. O tadı asla alamayız, hele ki benim kadar hayal dünyası geniş kişilere bu tarz filmleri beğendirmek çoook zordur :) Ama tabi ki ortada bir emek var, o yüzden o emeğe kesinlikle saygı duymak gerekir.


Filmin çekimleri 2016 yılında başlayacakmış. Neden o kadar geç acaba? Çekimler hem Türkiye'de hem de Almanya'da yapılacakmış ve Madonna'yı kimin oynayacağı belli olmasa da herkesin tanıdığı yabancı bir aktris seçilecekmiş. Mert Fırat'ı gerçekten takdir ettim, çünkü benim düşüncelerimi dile getirmiş kesinlikle. Ve alacağı eleştirilere şimdiden cevap vermiş.






“Bu kitap herkesin gönlünde taht kuran bir roman olduğu için herkesin ‘Kürk mantolu Madonna’sı eminim ki başkadır. Bizim filmimiz de bu kitabın bir uyarlaması olacak ama birebir aynısı olmayacak. Mesela film, kitaptaki gibi başlamayacak ama aynı şekilde bitecek. Madonna’yı oynayacak olan kişi henüz belli olmasa da hepimizin tanıdığı yabancı bir aktris olacak. Görüşmelerimiz devam ediyor. Kitapta da bu karakter yabancı biri olduğu için Türk birinin oynaması pek doğru olmaz”


Mert Fırat bu film için Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali ile çalışıyormuş. 





Sabahattin Ali severler olarak büyük bir merakla beklemekteyiz...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...