2 Ocak 2015 Cuma

Film Molası / Son Umut (Water Diviner)



Merakla beklediğim ve sonunda gidebildiğim "Son Umut" filminin yazısı ile karşınızdayım. Kısaca filmin konusuna bakarsak eğer; Avustralyalı bir çiftçi olan Cannor üç oğlunu Çanakale Savaşı'na göndermiştir. Geri dönmeyen çocuklar yüzünden Cannor'un karısı bu acıya dayanamayıp intihar etmiştir. Bunun üzerine Cannor, Gelibolu'ya gidip oğullarını karısına getirmeye karar vermiştir. Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki bu arayışının en büyük destekçileri subay Hasan ve Cemal olmuştur. 
Film hakkında olumlu o kadar güzel yazılar okudum ki beklentim çok büyüktü. Ve evet bu harika film bütün beklentilerimi karşıladı. Filmin başından sonuna kadar öyle duygusal sahneler vardı ki gerçekten beni çok etkiledi. Türkiye hakkındaki bütün kötü yargıları yıkmakta umarım yardımcı olmuştur. Russell Crowe, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz üçlüsü beraber sahneye o kadar yakışmışlar ki... Türkiye'yi öyle doğru, öyle güzel yansıtmışlar ki.... Gerçekten bu kadarını beklemiyordum. 
Hala izlemediyseniz mutlaka bu filme şans verin, inanın hiç pişman olmayacaksınız. Ben şahsen ülkemde böyle güzel bir film çekildiği için çok mutlu oldum. Türkiye'nin adetleri, gelenekleri, tarihi, ne zorluklar altında bu günlere gelindiği çok doğru bir şekilde yansıtılmış. 
Sadece Ayşe rolünü bir Türk oyuncunun oynamasının daha doğru olacağını düşündüm, mesela Nurgül Yeşilçay ne kadar da yakışırdı bu role... Bunun dışında her şey mükemmeldi. Umarım siz de seversiniz.


İyi seyirler :)

6 yorum:

  1. Son Umut için bende dün bir yazı yayınladım :) Gerçekten olağanüstü bir film olduğunu düşünüyorum bende. Sizde aynı şeyleri hissetmişsiniz buna sevindim.

    YanıtlaSil
  2. Ben TV'de görmüştüm fragmanı ama,daha izleme şansım olması.Yazı için teşekkürler.En kısa zamanda izlemeye çalışacağım. :)

    YanıtlaSil
  3. ben de izledim ve gerçekten beğendim , gerçekleri olduğu gibi aktarabilen güzel bir yapım olmuş...

    YanıtlaSil
  4. Hepimizin sabırsızlıkla beklediği bir film. Bu arada içten yorumlarınızı kattığınız yazınız içinde sonsuz teşekkür eder bana da beklerim http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bende güzel yorumun için, hemen geleceğim bende :)

      Sil
  5. Bu arada ilk fırsatta filme gideceğim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...