26 Ocak 2015 Pazartesi

Her Kızın Okuması Gereken 10 Kitap


Herkese merhabalar....

Yağmurlu ve melankolik bir İzmir gününe uyanmış olmama rağmen kendimi bugün çok iyi hissediyorum. Pazartesiler sevilmez ama bana "yeni bir başlangıç" gibi hissettirir. Bugün dedim farklı bir şeyler yapayım sizler için ve baktım ki takipçilerimin çoğunluğu kızlardan oluşuyor. Biz kızların dünyası farklıdır. Üzgünüm sevgili erkekler ama bu konuda bir tık gerimizde kalıyorsunuz. Hayal dünyalarımız, bakış açılarımız, hislerimiz, düşüncelerimiz ve dengesizliğimiz başkadır ama bir bakımdan da severiz biz bu karmaşayı. Kısacası "Kadın Dünyası" diye bir şey vardır. Bunun üzerine yazılmış onlarca kitap, çekilmiş yüzlerce film olabilir ama hala bizi anlamak için bir formül bulunamadı :) 
Ben de bu sefer biz kızlara yönelik bir yazı hazırladım. Şöyle ki bazı kitaplar kadınlara daha çok şey hissettirir. Sanki bizi anlatıyormuş gibi hissederiz ya da kitaptaki kahramanın neler hissettiğini gerçekten anlayabiliriz. İşte bu yazımda çeşitli sitelerden ve dergilerden araştırmalarımdan da yola çıktım, bunlara kendi okuduğum kitapları ekledim ve ortaya "Her Kızın Okuması Gereken 10 Kitap" listesi çıkardım. Umarım sizlerin de hoşuna gider. 
Eğer sizinde okuduğunuz ve bu listede olması gerekiyor kesinlikle dediğiniz kitaplar varsa yorum olarak paylaşmayı unutmayın.
O zaman bir "Caro Emerald" şarkısı açıp sizler için hazırladığım listeyi okumaya başlayın diyorum;


1- Sex and the City-Candace Bushnell : 

Evet, ne diyorduk? Manhattan'da aşk başkadır. Manhattan'da herkes aşka teşnedir. Ama galip gelen hep kuşkudur. Çünkü hepsi palavradır...
(Arka Kapak)







2- Sırça Fanus-Sylvia Plath :



"Neşeli, hüzünlü, yalın, parlak ve doğal. En üstün niteliğiyse şaşırtıcı derecede dolaysız oluşu, tıpkı güpegündüz çekilmiş bir dizi fotoğraf gibi."
(Time)








3- Gökkuşağını Yakalamak-Kathleen Long:

"Ender kitaplar daha ilk sayfadan okuyucusunun başını döndürür. Gökkuşağını Yakalamak, işte onlardan biri."
(Novel Escapes)






4- Bazı Kadınlar-Alice Munro:

"Öykülerini okurken, 'Munro benim aklımdan geçenleri nasıl bilebilir?' diye düşünüyorum. Aslında Munro'nun yaptığı, büyük bir alçakgönüllülükle bir duyguyu paylaşmak, sizi bir başka dünyaya çekmek, bir başkasının ritmiyle size soluk aldırmak, bir başkasının gördüklerini kendiniz görüyormuş duygusunu yaşatmak."
(Leah Hager Cohen -Eleştirmen-)


5- Ateşböceği Yolu-Kristin Hannah:

"Bu muhteşem romanın sayfalarını çok hızlı geçmek istemeyeceksiniz. Kapıyı kilitleyin, telefonunuzu kapatın, ve yanınıza bir paket mendil alıp koltuğunuza yerleşin. (Sonra uyarmadı demeyin.) Kristin Hannah'dan başka hiç kimse kadınların dostluğunu tüm acısı, tatlısıyla bu kadar güzel yazamazdı.
Harika bir yazar."
(Susan Elizabeth Phillips)





6- Aldatmak-Paulo Coelho:


Çünkü yaşamak sevmektir. Paulo Coelho Aldatmak'ta diğer kitaplarından farklı olarak kışkırtıcı, tene dokunan ve tutku dolu bir hikâyeyle çıkıyor okurun karşısına. Her şeyin mümkünmüş gibi sunulduğu bir dünyada, imkânsız aşkın izini sürüyor. Ruhun kuytularında kaybolmaya çekinmeden... Ne de olsa bazen kim olduğumuzu bulmamız için kendimizi kaybetmemiz gerekir.
(Tanıtım Bülteninden)




7- Düğümlere Üfleyen Kadınlar-Ece Temelkuran:

"Amira, bize kadınları nasıl seveceğimizi anlatan bir kitap lazım. Yoksa hep böyle şapşal ve kavruk kalacağız. Bize kadınların nefesini genişletecek, o nefesin rüzgârına yelken açmamızı öğretecek bir kitap lazım. Yoksa biz ne kadar sevilsek tamir olmayız."
(Tanıtım Bülteninden)






8- Saklı Kitap-Sibel Eraslan:

"Niçin böylesin sen?" 
"Çünkü insanım..."
"Bu direnci nereden alıyorsun?"
"İçimdeki saklı kitaptan ve ruhumun gezindiği yerlerden..."
(Arka Kapak)



9- Kısa Saçlı Kadınlar-Patrice Leconte:

Evet, Thomas yirmi yedi yaşında ve en geç otuz yaşında hayatının kadınıyla evlenmek zorunda. Çünkü annesine söz verdi. Ama bu o kadar kolay değil. Evleneceği kadın kısa saçlı, esmer olmalı ve kesinlikle sakız çiğnememeli. Thomas böyle bir kadının kendisini bir yerlerde beklediğinden emin.
(Arka Kapak)




10- Böğürtlen Kışı-Sarah Jio:


Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap. Bu öyküyü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacaksınız.
(Tanıtım Bülteninden)



9 yorum:

  1. Çok şeker bir liste olmuştu ama keşke kitapların neden okunması gerektiğini de yazsaydın ya, bakındım biraz olmayınca üzdü :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazılarını bende okumadığım sadece araştırıp bulduğum için parça pinçik birşeyler yazmak istemedim, o nedenle böyle oldu.

      Sil
  2. Ben İzmir'in böyle yağmurlu havalarına bayılırım.:)Kitapların çoğu okuma listemde var.Önerilerin için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir, canım İzmir, güzel İzmir... Her mevsim güzeldir :) Ben teşekkür ederim, elimden geldiğince farklı kitapları seçmeye çalıştım umarım güzel olmuştur :)

      Sil
  3. Sırça Fanus ve Ateşböceği Yolu'nu çok merak ediyorum.Bu şeker liste için teşekkürler ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden açıklamalarını da yazmadın diye eleştirildim ama işte bende bazılarını okumadım :) Ve kesinlikle ikisi de okunacaklar listemde. Çok hoş duruyorlar. Ayrıca rica ederim, esas ben teşekkür ederim yorumun için. Sevgiler :)))

      Sil
  4. Aaa hiçbirini okumamışım,çok utandım. Ama Böğürtlen Kışı'nı okumak istiyom bu aralar.Mutlaka okuyacağım. :)

    YanıtlaSil
  5. Selammm Pembe Makyaj Çantam Bloğum taşındı yeni adresimde de takibini beklerim. Sevgiler... blogkizsalseyler

    YanıtlaSil
  6. Yalnız hiçbirini okumamışım :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...