21 Nisan 2015 Salı

Film Molası/ Whiplash


Herkese merhabalar.. "Çay Geçen Hanı" blogu sayesinde tanıştığım bir film yazısı ile buradayım. 2014 yapımı Amerikan drama filmi "Whiplash" 87. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Film Kurgusu ve En İyi Ses Miksajı dallarında 3 tane ödül almıştır. Uzun süre adından söz ettiren bu film konusu ve akıcılığı ile gerçekten son zamanların yapılmış en iyi filmlerinden biridir. Filmin başrol oyuncuları Miles Teller ve J.K.Simmons'dır. İkisi de bana göre yapabilecekleri en iyi oyunculuğu sergilemiş gibi duruyorlar. 


Kısaca filmin konusuna değinecek olursak eğer, Andrew Neiman, Shaffer Konservatuvarı'nda öğrencidir. Bateri onun için büyük bir tutkudur ve küçüklüğünden itibaren hayatını buna adamıştır. Okulun en önemli hocalarından biri olan Terence Fletcher, Neiman'ı müzik alanındaki yeteneğinden ötürü kendi grubuna yardımcı baterist olarak alır. Fakat Fletcher öğrencilerin korkulu rüyasıdır. Öğrencilere inanılmaz hakaretlerde bulunur, kovar, hırpalar, vurur ve küçük düşürmek için elinden geleni yapar. Tek istediği daha iyisini yapmalarıdır. Andrew'de ilk gününde "Whiplash" isimli eseri doğru çalamaz. Bunun karşılığı kafasına fırlatılan bir sandalye ve tokat olur. Fakat bu durum Andrew'i daha da hırslandırır, elleri kanayana kadar antrenman yapar. 
Fakat ne yazık ki Andrew ne kadar iyi olursa olsun Fletcher'i mutlu edemez ve bu onu daha da hırslandırır. 


Bütün film boyunca harika bir caz dinletisi yaşıyorsunuz. Aynı zamanda öyle bir gerilim var ki, son zamanlarda hiçbir filmde böyle olmamıştım ben. Meğer hırs, öfke, sevgi, nefret ve istek birleştiğinde neler oluyormuş. Özellikle Fletcher ve Andrew'in beraber olduğu sahneler öyle gerilim dolu öyle başarılıydı ki hissettiklerimi anlatacak uygun kelimeyi bulamıyorum. Muhteşem bir film izlemek istiyorsanız, işte "Whiplash"! Zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bir akıcılığa sahip olan bu filmi izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. 



9 yorum:

  1. Merhaba tam sana uygun Olduğunu düşündüğüm bir mimle seni mimledim :) Haberin olsun istedim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda yapacağım, teşekkürler :)

      Sil
  2. Son zamanlarda izlediğim en etkileyici filmlerden bir tanesi. Son sahnesinde Miles Teller'ın oyunculuğu mükemmeldi. Ben de herkese tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle çok başarılı bir filmdi, yorum bile yazamadım filmle ilgili o derece :) Müzisyen olmamdan ötürü beni daha bir farklı etkiledi. Mutlaka izlenmeli.

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok beğenmiştim bu filmi. Simmons'un oyunculuğu olağanüstüydü. Keşke daha fazla ödül alsaydı. Filmin müzikal kalitesi de bir o kadar başarılıydı bence. Caz müziği daha çok sevmeye başladım bu film sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ya, caz müziği ne güzel şeymiş meğer...

      Sil
  5. Aracı olup sizi tanıştırdığım için aşırı mutlu oldum :)
    Miles Teller'ı sevdiysen haftaya filan başka bi filmi olucak muhtemelen blogda. Ona da bakarsın, izlersin belki.
    Daha nice güzel filmler keşfetmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peşindeyim bırakmam seni :) Geç buldum kolay bırakmam :)))

      Sil
  6. Aslında caz sevmem,ama bu film ne zamandır ilgimi çekiyor. Teşekkürler, :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...