4 Aralık 2014 Perşembe

Kitap İncelemesi / Endgame: Çağrı - James Frey



Merhabalar dostlar... Siz bu yazıyı okurken muhtemelen ben kazandığım parayı kutlamak için Las Vegas'ın en ünlü kumarhanelerinden birinde bir yandan içkimi yudumlarken bir yandan da paralarla dans ediyor olacağım. Hala Endgame'i kazanmak gibi bir hayaliniz falan varsa ne yazık ki üzgünüm para bende, boşuna okuyup kendinizi yormayın. ahsghagha! Tabi ki şaka yapıyorum :) Nerede bende o şans :) Üstelik bunun için gerçekten deli gibi kafa yormak gerekiyor bence çünkü öyle bariz ipuçları falan yok kitapta. Yapacak başka hiçbir işin gücün yoksa otur günlerce uğraş didin belki o zaman bir şeyler çıkar karşına :) Ama benim bunları yapmam ne yazık ki imkansızdı, o kadar yoğunum ki... Kitabı bile okuyacak zamanım yoktu ama sonunda bitirdim ve bu kitap ile ilgili bir daha yazı falan yazmamaya karar verdim :) Malum beni takip eden sevdiceklerim bilir ki içim dışım Endgame oldu... :(

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki birkaç blogger arkadaşımın da bu kitap ile ilgili yaptıkları incelemeler, yorumlar vs var. Ben bu yazımda 12 oyuncuyu tek tek incelemeyeceğim. Benim yazım daha yorumsal ve daha az detaylı olacak. 
Haydi artık başlıyorum:

KİTABIN KONUSU:

Dünyanın sonu gelmek üzeredir. Meteorlar düşmüş, binlerce insan ölmüştür. 12 oyuncu, hepsi birbirinden farklı uygarlıklardan gelmiş ve doğaüstü güçleri olmamasına rağmen doğduklarından beri bunun için eğitilmiş olduklarından birbirinden yetenekli ve güçlü kişilerdir. Kitaba göre dünyayı Gök İnsanları yaratmış ve yine onlar sonlandıracaklardır. Fakat bu kıyametten önce bu 12 oyuncunun bir oyun oynaması gerekmektedir. Oyunu kazanan kendi soyunu, kendi sevdiklerini ve kendi ailesini kurtarabilecektir. Geride kalanlar ise ne yazık ki dünyayla birlikte yok olacaklardır. Hepsi çağrılmış, kafalarının içine bazı ipuçları yerleştirilmiş ve hiçbir kural olmaksızın oyun başlamıştır. Öldürmek, ihanet etmek, yalan söylemek, kaçmak, kovalamak her şey serbesttir. Ama kazanan sadece tek bir kişi olacaktır. Dünyada 3 tane dünya anahtarı mevcuttur ve bu kitap ilk dünya anahtarını bulmaya yöneliktir, ama kitabın sonunda ikinci anahtar için de bir ipucu verilmiştir.

YORUM:

Kitabın başında sonunu tahmin ettim ve tahminim tuttu :) Her oyuncu için ayrı ayrı bölümlere ayrılmış olduğu için her oyuncuyu daha rahat tanıyıp aklımda tutabildim. Bu açıdan başarılı bulmama rağmen bir yandan da sanki akıcılığı etkiliyormuş gibi hissettim. Benim favori oyuncum en başından beri Sara Alopay oldu. Kız tam bir Bihter modeli :) Biz millet olarak seviyoruz böyle olayları zaten :) Her neyse kitap İstanbul'da başlıyor ve Ankara, Mardin, Urfa gibi şehirlerde de geçiyor. Buna rağmen neden bir tane bile Türk oyuncu yok diye sormak istiyorum? Sen gel benim güzelim ülkemi kullan ama oyuncu yapmaya layık görme. Bu bence çok saçma ve sinir bozucuydu. Ama yinede sevdim kitabı, sadece pek benim sevdiğim bir tarz olmadığı için çok geç bitirdim ve zaman zaman okumak bile gelmedi içimden. Bu tarz kitapları okumak yerine elimde popcorn ve kola ile sinemada yayıla yayıla izlemeyi daha çok seviyorum :) Sanki gerçekten para kazanmak için yazılmış bir kitap izlenimi verdi bana. Zira gerçekten de öyle değil mi sanki. Belki de o yüzden de bir ön yargılı yaklaştım. Ama dediğim gibi seven için eğlenceli ve güzel bir kitap. 
Umarım seversiniz.
Keyifli okumalar :)




Kitapla ilgili diğer yazılarım için:






6 yorum:

  1. Hemen siparis verecegim kitabı. Ama once buz ve atesin sarkisi serisini okuyup bitirmem lazim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o seriyi bende çok okumak istiyorum ama bir türlü elim gitmiyor almaya :) çok uzağım bu tarz kitaplardan hiç bitiremeyecekmişim gibi hissediyorum :)

      Sil
  2. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bloğumda size ait premio dardos ödülü var..
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. Merhaba blog keşif etkinliğinde gördüm blogunuzu takibe aldım. Ben de beklerim gelirseniz çok sevinirim! :) http://dilekce54.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Bu kitabı çok merak ettim. Konusu oldukça ilgi çekici. Blogunuzu yeni keşfettim, izlemeye aldım. Ben de sizi bloguma beklerim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...